Selectează o Pagină

 

România se află în fata celei mai importante oportunități de dezvoltare, în contextul disponibilizării Instrumentelor Structurale și al integrării crescânde într-o economie tot mai globalizată.  Viitorul României este acela al unei economii dinamice, competitive și inovative, funcționând în structurile economice, sociale și politice ale Uniunii Europene și ale economiei globale.

Unul din obiectivele acestei strategii pentru perioada 2021-2027 îl constituie întărirea capacității de cooperare a Primăriei cu societatea civilă, altfel spus, antrenarea societății civile în actul deciziei, în problemele care îi afectează viața.

Considerăm că această acțiune, ca expresie a cooperării Primăriei cu societatea civilă, nu este decât începutul acestui sistem complex, bazat pe colaborare si complementaritate, sistem ce fără îndoială va funcționa în România viitoare, ducând spre ceea ce ne dorim cu toții: un sistem de legi stabile menit să reducă corupția, să asigure transparența instituțiilor statului, să consolideze democrația prin libertatea de acțiune si exprimare.

Este momentul în care trebuie să punem în operă proiecția oferită de strategia de dezvoltare a comunei Didești pe perioada 2021 – 2027. Sper că cetățenii nu vor rămâne impasibili si vor contribui, astfel încât, comunitatea noastră să devină cu adevărat o comuna europeana, în care fiecare dintre noi să-si poată împlini gândurile si aspirațiile. Doresc să mulțumesc consilierilor locali și tuturor cetățenilor care, prin participarea lor, au făcut posibilă realizarea acestui proiect si îmi exprim încrederea că ideile cuprinse în Strategia de dezvoltare Locala vor contribui la dezvoltarea comunei Didești într-un cadru democrat, cu valențe europene, care va asigura creșterea calității vieții și prosperitatea cetățenilor săi.

Al dumneavoastră,

Măceacă Paul

Primarul Comunei Didești

Descarcă STRATEGIA DE DEZVOLTARE LOCALA DIDESTI